KATEGORİLER
Sepetiniz

Turizm İşletmelerinin Pazarlamasında 7P ve 7C

Turizm İşletmelerinin Pazarlamasında 7P ve 7C
35,00TL
Vergiler Hariç: 35,00TL
Pazarlama dinamik bir süreçtir. Bu süreçte, isletmelerin sunabilecekleri ürün ve hizmetler ile dis çevreden gelen talebin örtüsmesi gerekmektedir. Bir isletmenin pazar ya da pazarlara sunabilecegi ürün ve hizmetler zaman içinde degisme gösterebilir. Ayrica, isletmelerin hedeflerindeki degisiklikler ve dis çevredeki degismeler de ürün ve hizmetlerin sürekli degisime uyum saglamasini gerektirmektedir. Bu, turizm isletmeleri için de geçerlidir.
Günümüz rekabet sartlarinda basarili olabilmek ve pazarda süreklilik gösterebilmek için turizm isletmeleri hem stratejik hem de taktiksel düsünmek ve rakiplerden önce karar vererek eyleme geçmek durumundadirlar. Bunlari gerçeklestirmek için ise, hitap ettikleri veya edecekleri pazarlarda müsteri kitlesinin ihtiyaç ve beklentilerini ön plana çikararak, bu istek ve beklentilerine uygun ürün ve hizmetleri ortaya koymalidirlar. Ayrica, basarili olabilmek için turizm isletmeleri, faaliyetlerinde maliyet etkinligi saglamak ve sürekli performans degerlendirmesi yapmak durumundadirlar.
Diger isletmelerde oldugu gibi turizm isletmeleri de yukarida bahsedilen bu hususlari dikkate alip uygulamaya geçerken pazarlama karmasi ve bu karmanin alt bilesenlerinden yararlanirlar. Üretilen her seyin satilamayacagi anlayisinin geride kalmasi ve artik degisen müsteri tercihleri dogrultusunda pazarlama anlayisini degistirmek zorunda kalan turizm isletmelerinin pazarlama karmalarina da her geçen zaman yeni ilaveler yapilmaktadir. Ürün (product), fiyatlandirma (price), yer-kanal (place) ve tutundurma (promotion) olarak bilinen pazarlama karmasina günümüzde, hedef kitle (people), süreç (process) ve fiziksel kanit (physical evidence)’tan olusan yeni “p“ler eklenmis durumdadir. Diger yandan 7 P olarak ifade edilen, üretici yönlü bir pazarlama karmasi yaninda simdi 7 C olarak ifade edilen, müsteri (tüketici) gözüyle bakan yaklasim, yani müsteri yönlü pazarlama karmasi yer almaktadir. Müsteriye deger katan seyler (customer value), maliyet (cost), uygunluk-kolaylik (convenience), iletisim (communication), faktör (consideration), koordinasyon-süreç (coordination) ve dogrulama-teyid (confirmation)’den olusan “c“ler ile “p“ler aslinda bir karisimi ifade etmekte ve bazen ürün, hizmet, müsteri kitlesi ve isletmelere göre bu karisimda degisiklikler söz konusu olabilmektedir. Önemli olan husus, isletmelerin, pazarlama karmasini olusturan tüm bu unsurlar arasinda sinerji olusturarak degisen pazar ve rakabet kosullarina uygun olarak bunlari ele almalari ve hedef kitleler üzerinde etkili olabilmeleridir.
Sekiz farkli üniversiteden, çok degerli akademisyenin katkilariyla hazirlanan, “Turizm Isletmelerinin Pazarlamasinda 7p ve 7c“ isimli bu eser turizm isletme yöneticileri, pazarlama alaninda çalisanlar, pazarlamaya ilgi duyanlar ve turizm egitimi alan ögrenciler açisindan kapsamli ve yararli bir kaynak niteligindedir.
(Önsöz’den)

Ürün Adı: Turizm İşletmelerinin Pazarlamasında 7P ve 7C
Ürün Kodu: 9786054031122
Yazar: Kolektif
Basım Yılı: 2009
Kapak Türü: Karton Kapak
Sayfa Sayısı: 420
Kağıt Cinsi: 2. Hamur
Çevirmen: